Efter lång väntan och längtan blir vi nu tre. Den 7 september 2012 åkte vi ner till Kenya för att adoptera Desmond, en kille på ett år och sju månader. Detta är vår berättelse från Kenya där vi kommer att bo tillsammans med Desmond i upp till 10 månader.



måndag 8 april 2013

Första resan till kusten

Så har vi till slut kommit till kusten! Vi har varit med våra danska vänner vid kusten söder om Mombasa, i över en och en halv vecka. Vi har haft det riktigt skönt; badat, snorklat, ätit skaldjur, ridit dromedar och byggt sandslott. Härligt! Desmond har stormtrivts. Inte konstigt när de två element han älskar mest har funnits i överflöd; sand och vatten.
I övrigt låter vi bilderna tala:

Vi tog tåget från Nairobi till Mombasa. Ett riktigt äventyr och en nostalgitripp. Miljön påminde om barndomens tåg. Också ljudet från spår utan svetsade skarvar.

På perrongen mitt emot, ett tåg med pendlare på väg hem.

Innan läggdags; middag med vit duk. Det gungade och krängde och vi var väldigt imponerade över serveringspersonalens balanssinne.

Utsikt från tåget



Innan resan gick vidare till stranden stannade vi en natt i Mombasa. En gammal handeslstad med influenser från bland annat arabvärlden, Indien, Portugal och Storbritanninen. Känns som att komma till ett annat land.

Gamla stan i Mombasa.


Sirligt snidad swahilidörr. Swahilikulturen är resultatet av över tusen år av kulturutbyte mellan den östafrikanska bantukulturen och den arabiska kultursfären.

Underbart café som vi hann besöka två gånger.

Mombasa; en bedagad skönhet.

Nästa anhalt; Galu beach söder om Diani.

Desmond på stranden.

Vid lågvatten fanns mycket spännande att titta på på den blottade havsbotten.

Sämre kan man ha det.

Efter några dagar på Galu beach; byte av boende till en villa vid Diani beach
.

Vi passade på att frosa i skaldjur och färsk fisk.

Nyfångad grillad hummer. Mmmm 


Desmond var mer i vattnet än på land. Helt orädd och helst så mycket som möjligt under vatten.

Tur med glasbåt så att även de som inte snorklade kunde få en bild av livet i havet.

Båtföraren gjode allt för att visa oss havets invånare.

 
Turen avslutades med ett underbart bad ute på ett sandrev.

I en av Mijikendafolkets heliga skogar (Kaya Kinondo) fick vi krama ett träd för att hämta energi och samtidigt önska oss något.






















1 kommentar:

  1. Det var ju för väl att ni nu tagit er till kusten när ni är så länge i Kenya. Ni kan ju inte BARA vara i er lilla småbarnsbubbla. ;-) underbara bilder!

    Det låter som ett vettigt beslut att ta tåget till Mombasa. När vi åkte buss den vägen för 15 år sedan bestod vägen av mer potthål än väg... Det kan ju i och för sig ha förändrats/förbättrats... Kanske hinner ni fler utflykter innan hemresan. Passa på! Lamu är jättefint!

    Hoppas nu att domaren hittar till jobbet så att ni kan få er Desmond PÅ RIKTIGT.

    Kram och njut av sista delen av resan. Ses snart!

    /Anne

    SvaraRadera