Efter lång väntan och längtan blir vi nu tre. Den 7 september 2012 åkte vi ner till Kenya för att adoptera Desmond, en kille på ett år och sju månader. Detta är vår berättelse från Kenya där vi kommer att bo tillsammans med Desmond i upp till 10 månader.



torsdag 14 mars 2013

Efter valet

En del har kanske läst om det kenyanska presidentvalet och sett att det så långt har gått relativt lugnt till. Det var en lång, spännande ”valvecka” i väntan på resultatet. Med mycket snack med de som jobbar här på området, om valet och förväntningar. Även många kenyaner undvek att vara ute och köra i onödan, affärer var delvis stängda, barnen gick inte i skolan och på gatorna kring oss var det mindre trafik och personer i rörelse. Här inne hos oss blev det en trevlig vecka med mycket kenyanska barn hoppandes i poolen och med alla adoptivfamiljer på hemmaplan.  Desmond stortrivdes med mycket tid vid poolen och många lekkamrater på plats. Samtidigt fick vi då och då meddelanden om sådant som rån där de 20-åriga förövarna blivit stenade till döds av en mobb, på en gata nära oss, om sprängdåd i en stadsdel i östra Nairobi, om stora tåg med människor som firade valsegern och i anslutning till det de som utnyttjade situationen för att plocka folk på pengar och annat.  
Nu känns det som det mesta är tillbaka till vardagen även om vi tittar oss lite extra över axeln när vi är ute. Dock har en av huvudkandidaterna överklagat resultatet i valet så det kan fortfarande bli oro och i värsta fall våld men vi tror och hoppas på fortsatt lugn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar