Efter lång väntan och längtan blir vi nu tre. Den 7 september 2012 åkte vi ner till Kenya för att adoptera Desmond, en kille på ett år och sju månader. Detta är vår berättelse från Kenya där vi kommer att bo tillsammans med Desmond i upp till 10 månader.



lördag 20 oktober 2012

Ren luft!

Längtan att andas frisk luft trycker på. I gatumiljön där vi rör oss är det oftast bedrövlig luft. Ett resultat av all trafik och obefintlig avgasrening på många bilar.  Helt svarta avgaser ser man till exempel från skolbussar och tankbilar med clean water. Känns inte helt rätt.
Dags i alla fall för ett besök i skogen. Målet för dagen blev Karura forest. En stor skog i norra Nairobi, helt omgärdad av stadsbebyggelse. En riktig lunga i staden som kunde varit mindre än vad den är idag.  På 90-talet ville mer eller mindre oseriösa exploatörer ta delar av den och bebygga. Allmänhet och miljövårdare protesterade, däribland nobelfredsprisvinnare Wangari Maathi.  Detta ledde vid flera tillfällen till våldsamma sammandrabbningar.  
Idag var det i alla fall lugnt och behagligt i skogen. Hela luften var fylld av doften av eukalyptus. Kändes verkligen som våra lungor blev rensade. Desmond njöt för fulla muggar när vi pausade för lunch vid en liten sjö och han fick sätta händerna i lera och grus. Tyvärr vill det allt för gärna åka in i munnen.
Här i grottan sägs maumau-gerillan har gömt sig under självständighetskriget mot britterna.


2 kommentarer:

  1. I Helsingborg och Skåne har vintern kommit! Minusgrader och snö! Härligt så länge det varar.
    Vi hade kickoffen för Miljöinsikten i onsdags - Äntligen! Renata Chlumska föreläste. Magiskt bra!
    Jättemysigt när ni skriver lite om hur ni har det!
    Kramar
    Sofia

    SvaraRadera
  2. Hej Anna,
    vi saknade dig i löradgs på julpeñan. Flera frågade vad du har blivit av. Vi var på samma ställe, i Vita Huset. Det blev en riktigt bra fest. Här kommer liten provsmak på det som jag och timjan hade jobbat med senaste halvåret.

    http://www.youtube.com/watch?v=_cBVBvKGO8Y

    Jag kommer klippa ihop en kort sammnafattning av festen, så kan jag skicka länken om du vill. När kommer ni hem? Kram Djidja

    SvaraRadera