Efter lång väntan och längtan blir vi nu tre. Den 7 september 2012 åkte vi ner till Kenya för att adoptera Desmond, en kille på ett år och sju månader. Detta är vår berättelse från Kenya där vi kommer att bo tillsammans med Desmond i upp till 10 månader.



tisdag 2 oktober 2012

Flåsigt på 1700 meter

Nairobi har en hel del backar och vi märker att vi känner oss oväntat andfådda när vi bemästrar de. Frågan är om det beror på den dåliga konditionen eller den höga höjden? Nairobi ligger på ca 1700 meters höjd. Kan det ha någon inverkan?
Oavsett kan det behöva jobbas lite på konditionen och Anna var idag iväg på sin första träning i Nairobi. Denna sker i poolhuset i ett närliggande bostadskomplex där det också bor en hel del adoptivföräldrar. Hit kommer en inhyrd kenyansk tränare från sportklubben Impala och kör aerobics. Och han kör hårt med de stackars mammorna. Vi var alla helt slut efter dagens övningar. Själv såg han helt oberörd ut.
Stefan har i brist på badmintonpartners och -banor glidit med ett holländskt gäng adoptivpappor som har den trevliga vanan att kombinera squash med efterföljande sportbarsbesök. Frågan är hur kaloribalansen blir?
Idag gick vi till grannen för att låna en våg och kolla Desmonds vikt. Han har gått upp som han ska och väger präktiga 10 kilo. Vi kunde inte låta bli att kliva upp på vågen vi också, med viss bävan då det varit dåligt med träning den sista tiden. Till vår stora förvåning är vi båda lättare än på 15 år! Utan ansträngning.  Vad hände?
Är det vågen? De goda matvanorna vi har tagit med oss från barnhemmet? Stressen inför resan? Höjden? Eller är det all den goda frukten?
Det blir mycket frukt. Vår fruktskål ser dock lite annorlunda ut här än vad den brukar göra hemma. Gemensam nämnare är bananerna. Annars är det mango, papaya och passionsfrukt som gäller. När passionsfrukten kostar 30 öre styck är det lätt att frossa. En annan favorit här är avokadon. Stora, saftiga frukter som ofta äts just som frukt. Fantastiskt ihop med banan.
Vilken form vi ska ha när vi kommer hem och har kört höghöjdsträning och gått på fruktdiet under flera månader!
Det som talar emot är jordnötterna och popcornen. Jordnötterna, bara rostade och lätt saltade, är ljuvliga här. Vi har nog inte ätit så många jordnötter sammantaget på fem år som dessa första veckor här i Kenya. Vi har nu även upptäckt jordnötssmör. Ett alternativ när osten generellt är dyr och inte så smakrik. Popcornen hjälper oss att hålla reda på vilken dag det är i veckan. Och när man poppat en stor skål på fredagkvällen är det så lätt att göra en till….

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig liten hand... : )

    SvaraRadera
  2. Hej vänner

    Om vi vill skicka ett julkort till Desmond, till vilken adress skickar vi det?

    Kram
    Petra, Olof och Hektor

    SvaraRadera