Efter lång väntan och längtan blir vi nu tre. Den 7 september 2012 åkte vi ner till Kenya för att adoptera Desmond, en kille på ett år och sju månader. Detta är vår berättelse från Kenya där vi kommer att bo tillsammans med Desmond i upp till 10 månader.



måndag 24 september 2012

Boendet

Vi får en del frågor om vårt boende så här en lite kort beskrivning.
Vi bor i medelklassområdet Kilimani i västra Nairobi. En grön och fin stadsdel där trädgårdar och parker tyvärr oftast är innanför murar, liksom husen. Vårt bostadsområde är även det muromgärdat och vid porten står vår trevlige vakt, alltid beredd att snacka lite och lära ut några fraser swahili. Området har 49 lägenheter. I dessa bor 12 adoptivfamiljer från Sverige, Holland, Italien och Danmark. I övrigt är det kenyansk medelklass vi har som grannar.
På området finns en pool med lite gräsyta och grönt runt omkring där det är populärt att träffas och sitta och snacka lite. Poolen är ouppvärmd, så många tycker det är allt för kallt för att hoppa i. Så inte Desmond som glatt badar tills tänderna börjar skallra.
Det finns en hel del grönska runt husen som sköts av de tre vaktmästarna som också gärna ger ett handtag när det är något man behöver hjälp med. Eller står och snackar en liten stund.
För det mesta funkar allt bra men då och då blir det strömavbrott. Vi är lyckligt lottade och har ett reservaggregat i lägenheten, som går in - men bara för belysningen. Bra då att vi har gasspis. Efter ett tag minskar trycket och vi står utan vatten. Som tur är är avbrotten oftast inte så långa.
I början kändes lägenheten stor och kal men nu känns det befriande med öppna ytor och inte så mycket prylar som hemma. Också bra för Desmond att gåträna på de stora ytorna. Rummen har så smått fått sina användningsområden, ett av sovrummen fungerar som skötrum och Desmond har ett eget badrum för sina kvällsbad, där han kan skvätta bäst han vill - och det vill han.

Vårt bostadsområde från vägen


Parkering, mötesplats och yta för träning - Desmond tränar gång med vagnen, ett varv åt gången. En av italienarna går 15 varv per dag för att få sin träning.

Utsikt från vår veranda.
Vid poolen träffar man många från området.

Jämt mycket tvätt på tork. Många av kenyanerna har hjälp som tar hand om tvätten.

Vårt kök

2 kommentarer:

  1. Denna texten dök inte upp förrän idag, fast den är daterad 24/9!?! Skönt art höra ifrån er igen.

    Det ser verkligen fint ut. Inte alls så som jag minns Nairobi. Vi var nog aldrig i så fina kvarter.

    Njut av värmen. Hemma är det riktigt höstigt nu. Kram Anne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har inte riktigt förstått det här med bloggande. :-) Vi skriver än så länge inte i realtid men jobbar på att komma ifatt.

      Jo, det finns mycket fina och gröna områden här i Nairobi. Men kontrasterna är stora. Kanske var du i centrala Nairobi. Det är inte så charmigt.

      Vi njuter verkligen av det behagliga klimatet här. I Sverigen har vi förstått har vädret växlat mycket. Från 20 grader till snö och hagel i oktober.
      Hoppas allt är bra med er!
      Kram Anna

      Radera