Efter lång väntan och längtan blir vi nu tre. Den 7 september 2012 åkte vi ner till Kenya för att adoptera Desmond, en kille på ett år och sju månader. Detta är vår berättelse från Kenya där vi kommer att bo tillsammans med Desmond i upp till 10 månader.



söndag 23 september 2012

Första utflykten

Nu har vi kommit in lite i våra rutiner och ser att det trots allt finns utrymme för något mer än det mest basala.
Idag drog ett av de svenska paren, som tycker mycket om att promenera, med oss till ett område sydväst om Nairobi som heter Karen, en kortare bussresa bort från där vi bor. Det var mycket riktigt här Karen Blixten hade sin hemvist när hon bodde i Kenya. Vi besökte inte hennes hus och museet denna gång, vi har ju gott om tid på oss, men åt på en restaurang som fått namn efter henne. Tydlig känsla från den koloniala tiden; ett vitt hus med altan i en vacker park och gott om vitklädda män och kvinnor som serverade maten. Ett tält stod uppställt i parken där man stod och grillade och serverade buffé.
Efter lunch blev det promenad mot det egentliga utflyktsmålet, Oloolua forest. Även om det är mycket träd och grönt i området där vi bor är det ändå en hel del bilar och inte självklart att hitta tillgängliga, lugna områden att promenera och vistas i. Oloolua forest visade sig vara en trevlig liten skog utan farliga djur, med ett litet vattenfall, en liten grotta och en liten bambuskog.  Inte tokigt som utflyktsmål till vardags när längtan till naturen infinner sig.
Gata i området Karen

Så här fint bor en liten del i Nairobi


Mot Oloolua Forest

Gott om grönska i Oloolua Forest


Fotbadet var redan upptaget är vi kom fram

Gissa pumptyp!



6 kommentarer:

  1. Låter härligt!
    Här hemma är hösten här!
    Blåst och regn har tittat förbi många gånger...
    Helsingborg är fantastiskt när det blåser - speciellt på en cykel! Ena gången går det som ett huj, andra gången testas både muskler och tålamod, tredje gången blir det som att världen vill trycka dig åt sidan och fjärde gången kommer det byvindar från alla möjliga olika håll - då gäller det att vara flexibel!
    Höstfärgerna är på gång, men har en bit kvar.
    Miljöinsikten är snart helt klar!!!
    Ha det fortsatt fint!
    Kram Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Höst! Vi har lite svårt att föreställa oss det fast det kommer små skurar ibland på eftermiddagen och nätterna inledningsvis varit svala. Cykla! Det längtar vi efter, även om din beskrivning inte känns så lockande.

      Miljöinsikten snart klar! Vill du skicka en bild! Kommer inte åt intranätet på någon dator här.
      Hoppas allt är bra med er i Helsingborg, på Miljöförvaltningen!
      Kram,
      Anna

      Radera
  2. Elisabeth skickade blogglänken och med en tår i ögat har jag läst er berättelse hitedags. Så underbart att ni äntligen får vara föräldrar till lille Desmond! Nu får ni fortsätta att njuta och leva i nuet, hoppas jag. Stor kram på er alla tre från mig och Louis/Birgitta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Birgitta!

      Vad glad jag blir att få höra från dig!! Ja, vi har det verkligen bra här och njuter i fulla drag. Hoppas ni har det bra där hemma och hälsa familjen.

      kram
      Stefan

      Radera
  3. Hej Anna och Stefan!
    Jag har äntligen kunnat titta på bloggen, eftersom den e-mail ni skickade adressen var fel. Jag vill gratulera er sååååå mycket och hoppas allt er bra med er. Jag har läst allt ni har skrivit och måste erkänna att det kom några tårar av glädje när jag läste allt det fina ni har upplev. Jag skickar ett stor kram till alla tre och hoppas ni njuter så mycket ni kan er livsresa.
    Kram,
    Marina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla Marina! Så bra att informationen nådde dig till slut. Vi har visst bara gamla adresser till dig. Hoppas att ni har det fint alla fem och att det går bra med lilla Olivia. Vi ser fram emot att få träffa henne när vi kommer hem.
      Kram
      Anna och Stefan

      Radera