Efter lång väntan och längtan blir vi nu tre. Den 7 september 2012 åkte vi ner till Kenya för att adoptera Desmond, en kille på ett år och sju månader. Detta är vår berättelse från Kenya där vi kommer att bo tillsammans med Desmond i upp till 10 månader.



måndag 24 september 2012

En frisk fläkt i lägenheten

Idag började vår städhjälp. Vi som aldrig tidigare haft denna hjälp, undrar lite hur vi ska bete oss när hon kommer. Det visar sig inte vara något problem.  Vår hjälp kliver självklart in genom dörren och snart har vi ett upplägg för städningen. Vi får en lång lista på produkter hon önskar för att kunna göra sitt jobb. Hemma hos oss funkar såpa till allt, nu har golvet sin produkt, badrummet sin och köket sin.
I halvtid blir det fika med mycket snack om allt från kenyanska TV-program, rättvisa, var man bäst handlar frukt och grönt och den kenyanska politiken. Vi kommer också fram till att vissa städdagar ska bytas mot besök på grönsaksmarknad och kenyansk matlagning. Det ser vi fram emot!
Vi var till en början tveksamma till städhjälp. Efter ett tag förstod vi att det är kutym men vi var fortfarande inte övertygade. Efter några dagar på plats stod denna svenskarnas egen städdam utanför vår dörr och övertygade oss med sin charm. Hon har hunnit jobba för 25 adoptivfamiljer och har stenkoll på allt och alla. Hon månar om oss på alla möjliga sätt.

8 kommentarer:

  1. Låter underbart! Jag vill också ha städhjälp. Njut av den lyxen./Anne

    SvaraRadera
  2. Jättekul och spännande att läsa om alla era upplevelser : )
    /Sara Månsson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att hört från dig Sara! Det känns som det är väldigt anorlunda här på många sätt.Kul att du varit inne och läst på sidan.

      Radera
  3. Hej!
    Så härligt att få läsa om er familj. Tack för att ni delar med er. Kram Catharina Elofsson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi försöker så gott vi orkar och känner oss inspirerade. Roligt att höra ifrån dig. Hoppas allt är bra. Hälsa de andra på jobbet.
      Kram
      Anna

      Radera
  4. Vad intressant och roligt det är att läsa om ert nya liv. Hoppas att allt fortfarande är bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jessica!

      Vad glad jag är att du vill läsa vår blogg!!
      Tack det är bra här. Tiden bara flyger iväg och det känns konstigt att vi redan varit här i två månader. Det flyter på bra med Desmond och han går bara bättre och bättre. Snart får jag springa efter honom. :-) Annars har han blivit kräsnare med maten. Kanske en förkänning av tvåårstrotsen? Eller att nya tänder är på väg.

      Hoppas du har det bra och att ni får fina höstddagar!

      Radera
  5. Hej!

    Misstänker att det är Imma som är i farten.
    /Anders

    SvaraRadera