Efter lång väntan och längtan blir vi nu tre. Den 7 september 2012 åkte vi ner till Kenya för att adoptera Desmond, en kille på ett år och sju månader. Detta är vår berättelse från Kenya där vi kommer att bo tillsammans med Desmond i upp till 10 månader.



fredag 7 september 2012

På plats i Nairobi

Inte mycket sovet på planet. Kvällsmat vid 24-tiden och frukost klockan 4 på morgonen. Men vad gör det när man är på väg på sitt livs resa. Skönt dock att vi blev hämtade av den Kenyanska adoptionsorganisationens chaufför som tog oss genom Nairobis morgontrafik. Stefan som skaffat sig internationellt körkort inför resan, lade genast ner tanken på att köra i denna stad.
Så småningom landade vi i lägenheten på Riara Apartments, som vi tagit över efter en svensk familj.  Vi klev runt i vår stora lägenhet och undrade hur vi skulle kunna fylla ut den. Tre sovrum och tre toaletter med både dusch och bad. Egen tvättstuga.
Trötta irrade vi runt och undrade var vi skulle börja. Packa in? Äta något? Men vad då? Vi tog en tur kring husen för att orientera oss och träffade genast på flera svenska och italienska familjer med samma mål i Kenya som oss. Dessa gav direkt en massa tips och värdefull information. En familj var på väg för att handla och vi hängde glatt på. 

Genast vår favorithörna




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar